tisdag 9 oktober 2012

Lchf lax i ugn med stuvad vitkål & spenat


Idag jobbade jag ett kort arbetspass. Efter jobbet åkte jag och mötte upp Camilla och barnen på bibblan där dem vart och lånat lite nya barnböcker. Vi fikade och sedan åkte jag och barnen hem för att laga mat. En pefekt stekt lax i ugn med en krämig stuvning till. Det var jättegott och mer lchf än såhär kan det nog inte bli.


Ungsstekt lax med täcke och smör. 4-6 port:
  • 6 st laxfileer
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • ½ msk hackad dill
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl finriven ost av valfri sort
  • 2 msk finriven pepparrot
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 150 g smör
Gör en pasta av alla ingredienserna utom smöret och lägg som ett täcket ovanpå laxfileerna. Avsluta med att toppa allsammans med skivat smör(se bild nedan). Stek i ugn på 200 grader i 20 min.

Stuvad vitkål & spenat 4-6 port:
  • ½ vitkålshuvud
  • 200 g hackad spenat
  • 200 g smör
  • 300 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
Riv vitkålen med osthyvel eller mandolin, hacka spenat eller använd färdighackad. Stek sedan vitlkål och spenat i rikligt med smör i ca 7-9 min tills dem släppt den mesta vattnet och fått fin färg. Häll över grädden och philadelphiaosten, låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Klart!

Servera en klick stuvning tillsammans med en bit lax. Kom ihåg att ösa laxen med det smälta smöret från ugnsstekningen! Mums.


Ha en bra kväll! /Jimps

4 kommentarer:

  1. Så gott låter denna maträtt! Lax är ju fantastisk snabbmat! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Men MUMS så gott det här ser ut och låter!!! :))

    Ha en underbar onsdag!
    / Sonja

    SvaraRadera
  3. Stuvad vitkål är såå gott!www.sportochspelkocken.se

    SvaraRadera
  4. Vi testade detta recept i veckan - så gott!! Tusen tack för alla goda middagstips, vi kommer garanterat att laga fler.

    SvaraRadera